Неделя, 26 Януари 2020

Времето

giweather joomla moduleНамериха мъртва изчезналата в планината туристка, която дълги години беше кореспондент на БТА в Пазарджик

Сряда, 13 Ноември 2019 15:23

In memoriam

Спасители от Благоевград са открили тялото на изчезналата преди три дни туристка, стана известно от медиите, които се позовават на Планинската спасителна служба. Тя е открита в района на Белия улей, който се намира до Рилския манастир. По предварителна информация, жената е паднала в река и е починала от травмите си.

Името на туристката е Лили Тодорова. Тя дълги години беше кореспондентка на БТА в Пазарджик. След това започна работа в централата на БТА, където работи много години. Била е главна редакторка на "Вътрешна информация" в БТА.

„Любовта към планината отне живота на нашата бивша колежка Лили Тодорова. Тя ще остане като един от най-ярките и колоритни образи, с огромно сърце, неподражаемо чувство за хумор и всеотдайност към работата и хората“, съобщават от агенцията.

Става ясно още, че е била доброволка в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол, а след оттеглянето си от активната журналистическа дейност търсила нови начини за развитие.

В събота 64-годишната Лили Тодорова се отправила на поредния планински преход в любимата й Рила планина. Тръгнала е от хижа „Мальовица”, след това обаче следите ѝ се губят. Планинските спасители я издирваха три дни, но заради лошите метеорологични условия прекратиха търсенето.

(Зн)