Сряда, 29 Януари 2020

Времето

giweather joomla module

Благотворителен концерт за обновяване на читалищен салон

Събота, 16 Ноември 2019 09:32

ПАЗАРДЖИК. На 19 ноември от 18 часа в зала “Маестро Георги Атанасов” ще се състои благотворителен концерт, организиран от читалище “Христо Ботев”. Събраните средства ще помогнат за облагородяване и съживяване на салона на културната институция. Помещението се нуждае от основен ремонт, а какво точно ще включва той, ще кажат специалисти от общинската администрация.

Входът за концерта ще е с покани на стойност 3 лева. Ще има и кутия за дарения.

Присъстващите на музикалното събитие ще се насладят на изкуството на музикални и театрални състави: представителен мандолинен оркестър “Маестро Георги Атанасов” с ръководител Атанас Чолаков, вокална формация “Гергана” с ръководител Ангел Ценов, младежки театър “Приятели” с ръководител актьорът Александър Братоев.

Ще се изявят Десислава Чолакова - цигулка, Явор Желев - флейта, Иванка Кордова - цигулка, Илия Митрев - китара, Лъчезар Урушев - акордеон. Ще прозвучат изпълнения на Димитър Френски и на Стефка и Иван Караиванови.

Възпитаници на Градската школа по изкуства ще покажат уменията си да пеят, да свирят, да танцуват. Наученото дължат на преподавателите си Люся Тенева - пиано, Чавдар Ралчев - акордеон, Илия Митрев - китара, Георги Иванов - народно пеене и Тони Райкова - балет.

Концертът ще премине със специалното участие на любимия на публиката изпълнител Хайгашот Агасян.

Ръководството на читалището вярва, че благодетели ще подкрепят добрата идея.

Пенка МИХАЙЛОВА