Сряда, 29 Януари 2020

Времето

giweather joomla module

И татковци участваха в представление за Седмицата на бащата в ДГ „Здравец”

Четвъртък, 14 Ноември 2019 12:43

ПАЗАРДЖИК. И татковци излязоха на сцената послучай Седмицата на бащата. По повод отбелязването на националната кампания “Седмица на бащата”, която стартира за шеста поредна година, малчуганите от детска градина “Здравец II a група с учители Гергана Павлова и Антоанета Тодорова изиграха няколко забавни и интересни игри, чрез които съчетаха логическо мислене и утвърждаване на нравствените отношения към приказните герои.

 

 

Като за начало беше отправен поздрав от децата към бащите с рецитал на стихотворението “Татко”, след което акцентът бе поставен върху предстоящите игри. Състезателните игри протекоха между отбор бащи и отбор деца, а журито беше съставено от майките, които също бяха гости на мероприятието.

 

 

Първата игра “Познай приказката” имаше за цел да разкрие до колко татковците са запазили спомените от детството. Във втората игра “На кого думите?” отборите изрецитираха реплики по дадени илюстрации, които им бяха показани на интерактивна дъска. Двете игри приключиха с победа за децата. Третата игра бе озаглавена “Подреди пъзела”. Отборната битка приключи с победа за татковците и по този начин успяха да отбележат 1 точка за своя отбор.

 

 

Кулминацията на вечерта бе драматизация от приказката “Дядо вади ряпа”, която беше изиграна и от двата отбора.  Финалната игра, в която децата видяха своите бащи, преобразени в приказни герои, приповдигна настроението на всички и цялото събитие завърши с много положителни емоции.

 

 

За отличното си представяне всички участници получиха награди- книжки с приказки за децата и грамоти за татковците.

 

 

(Зн)