Неделя, 26 Януари 2020

Времето

giweather joomla moduleСдружението на частните предприемачи и работодатели връчи годишните си награди „ПРЕДПРИЕМАЧ НА ГОДИНАТА“

Понеделник, 25 Ноември 2019 15:23

 

 

ПАЗАРДЖИК. На тържествена церемония Сдружението на частните предприемачи и работодатели връчи традиционните си годишни бизнес награди. За 2019 година бяха присъдени общо четири отличия. Голямата награда – „Предприемач на годината“, получи Иван Неделчев, управител на „РАДИО СОТ“ ООД и учредител на „АВАЛ“ ООД.

 

Близо 20 хиляди обекта в 100 населени места разчитат вече 23 години на РАДИО СОТ ООД. Сред основните направления в дейността на компанията е охраната със сигнално-охранителна техника. Автопатрулите са в денонощен режим на работа. В „РАДИО СОТ” работят 215 служители. През годините професионалното развитие на г-н Иван Неделчев се свързва и с още една компания – „АВАЛ“ ООД, която вече 25 години е водеща в сферата на фискалните устройства, софтуер за управление на бизнеса, видеонаблюдение и контрол на достъпа, изграждане на автомобилни аудио и мултимедийни системи.

 

Наградата „Предприемач на годината – 2019“ беше връчена на Иван Неделчев от миналогодишния носител – Благой Ангелов – управител на мебелна фабрика „Колорадо“.

 

Председателят на Сдружението на предприемачите Димитър Събев връчи по време на церемонията и още три награди. Награда за динамично развиваща се фирма получи Делчо Генчев, управител на „Фейс Консулт“ ЕООД. През последните години фирмата му постоянно разширява дейността си, работи в областта на рекламата, има рекламни съоръжения в цяла България, а като консултант е познат на бизнеса в много от големите градове.

 

Признанието на предприемачите заслужи и един млад хирург – д-р Цветелина Спиридонова, отличена с награда за иновации и технологии. Д-р Спиридонова е блестящ хирург, със специализация в Париж, с дългогодишен стаж в болница "Царица Йоанна – ИСУЛ“ – София, а признанието на своите колеги от бизнес сдружението тя получи за успехите си като мениджър на МБАЛ „Хигия“ и конкретно за направените през годината иновации и инвестиции. През тази година нова и модерна апаратура беше закупена за почти всички отделения. Техниката е от ново поколение, подпомага работата на медиците, гарантира адекватна, ефективна, висококачествена специализирана медицинска дейност и подобряване на качеството на медицинските услуги.

 

Специална награда получи и още един доктор и мениджър – д-р Неделчо Ситнов , който ръководи най-модерната дентална клиника в Пазарджик – „Сити дент“. Д-р Неделчо Ситнов беше отличен с награда за издигане и утвърждаване авторитета на Сдружението на предприемачите. През тази година той получи признанието на своите колеги от Асоциацията на денталните мениджъри „Адмира”. Д-р Ситнов е носител на наградата за Съвременна дентална практика с успешен мениджмънт, както и на престижната награда „Дигитален дентален мениджър на 2019 година”. Той е първият носител на тази награда.

 

На тържествената церемония по награждаването официални гости бяха заместник-министърът на земеделието Лозана Василева, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, представители на бизнес сдруженията в Стара Загора, Асеновград и Панагюрище.

 

„Радвам се, че съм от Пазарджик и тук развиваме едно успешно земеделие, сред Вас виждам земеделски производители, които са сред най-добрите в страната и за тях ще съобщя, че до края на годината предстои да изплатим близо 900 милиона лева, както по линия на подпомагане на площ, така и за сектор „Животновъдство“, а за следващата година сме подготвили по Програма за развитие на селските райони още 110 милиона евро, така че да подпомогнем сектор „Земеделие“ и по-специално биологичното земеделие и животновъдството“. Това заяви д-р Лозана Василева. Заместник-министърът на земеделието увери предприемачите, че „цялото правителство полага максимални усилия за създаване на благоприятна среда за развитието на бизнеса, за задържането на данъците, за  подобряване на административното обслужване и че активно се работи за електронно управление.

 

Успехи на бизнеса в Пазарджик пожела и областният управител на Пазарджик Стефан Мирев. „Успехите на местния бизнес трябва да бъдат адмирирани от нас, представителите на институциите. Благодаря на всички вас, които въпреки предизвикателствата на времето, сте смели, иновативни, разкривате работни места и развивате местната икономика“, каза още Стефан Мирев.

 

Поздравителен адрес до предприемачите изпрати и кметът на Пазарджик Тодор Попов с благодарност за партньорството в проекти от местно значение и пожелания за нови успехи на отличените бизнесмени.

 

Приветствия към предприемачите в Пазарджик отправиха и колегите им от бизнес сдруженията в Панагюрище, Асеновград и Стара Загора.

(Зн)