Неделя, 26 Януари 2020

Времето

giweather joomla moduleЛекарите в областната болница се борят за живота на 20-годишна жена

Сряда, 27 Ноември 2019 12:15

20-годишна жена от велинградското село Биркова в много тежко състояние се лекува в МБАЛ-Пазарджик. На този етап не може да бъде напълно изяснена причината за заболяването й. Болната постъпва за лечение във Второ вътрешно отделение на 18 ноември в задоволително общо състояние. Ден по-късно е преведена в реанимация, след като развива остър белодробен микротромбоемболизъм.

На две заседания на интердисциплинарен лекарски консилиум с председател д-р Георги Станчев задълбочено е обсъдено състоянието на пациентката. Направени са редица изследвания за поставянето на диагноза, както е приета и схема за лечението й.

От проведените лабораторни и рентгенови изследвания и процедури се стига до извода, че е възможно да се касае за генетично заболяване, което не може да бъде потвърдено в МБАЛ-Пазарджик.

По разпореждане на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов, болната е консултирана и от републикански консултанти.

На този етап и те не могат да дадат категорично заключение на какво се дължи влошеното й здравословно състояние.

Лечението на 20-годишната жена продължава в Интензивното отделение на МБАЛ-Пазарджик. Според  лекуващите лекари, болната трябва да бъде транспортирана и настанена в друго лечебно заведение с по-добри диагностични възможности.

Медиците от МБАЛ-Пазарджик продължават борбата за живота на младата жена.

Изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов е провел разговори за превеждането на болната в УМБАЛ” Свети Георги” в Пловдив.

(Зн)