Неделя, 26 Януари 2020

Времето

giweather joomla moduleВ ОДМВР-Пазарджик създават условия за безпроблемното обслужване на гражданите

Сряда, 27 Ноември 2019 14:45

Кампания по предсрочно подновяване на изтичащи лични документи на гражданите започва Областна дирекция на МВР в Пазарджик

Поради очаквания наплив пред гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ през новата 2020 година, във връзка с изтичане срока на валидност на значителен брой документи за самоличност, се създава организация по предоставяне на различни възможности на гражданите на областта за предсрочна подмяна на документите им.

Гражданите с постоянен адрес на територията на Област-Пазарджик могат да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт с обикновена услуга във всяко едно от звената в ОДМВР-Пазарджик:

* Сектор „Български документи за самоличност“ в.Пазарджик

* Районно управление - Велинград

* Районно управление - Панагюрище

* Районно управление - Пещера

* Районно управление - Септември

Институции, предприятия, фирми и организации на територията на областта, които искат, могат да се възползват от възможността организирано да бъдат обслужени в кратки срокове. За целта в сектор БДС ще бъде създадена организация по предварително изготвен и съгласуван график да се подменят документите на желаещите. Ако не е възможно хората да се явят в сектор БДС, обслужването на конкретна организация или фирма

може да се извърши на място с мобилна биометрична станция

От ОДМВР Пазарджик призовават гражданите, които притежават валиден електронен подпис, да се възползват от възможността да подадат он-лайн заявление за подмяна на документи на адрес: e-uslugi.mvr.bg.

Статистиката сочи, че през 2020 година изтичат 34 хиляди 982 лични карти, 14 хиляди и 831 паспорта и 17 хиляди и 904 шофьорски книжки. По тази причина Областната дирекция на МВР в Пазарджик призовава гражданите

да не чакат изтичането на крайния срок на валидност

на документите си, а да изтеглят по-рано подмяната им. Така ще си спестят време и напрежение, избягвайки опашките пред Паспортна служба.

Към 31.10.2019година в региона има 1417 граждани с постоянен адрес на територията на областта с изтекъл срок на валидност на личната си карта. Документите с изтекъл срок са невалидни и следва да бъдат подменени !!!

(Зн)