Петък, 03 Април 2020

Времето

giweather joomla module

Благовест Димитров е в класацията на Форбс на успелите млади българи

Понеделник, 16 Декември 2019 09:25

Един от най-вдъхновяващите и оптимистични проекти на Forbes по целия свят е „30 под 30“ - селекция, която събира талант, предприемачество и енергия за промяна. Сред младите таланти, които променят България и света и ни впечатляват с идеите, подхода и космополитния си дух, е и Благовест Димитров от Пазарджик.

В "Знаме" вече сме ви разказвали за него. По време на Плюс фестивал в края на лятото той добави реалност на зала "Маестро Георги Атанасов".

Благовест е дизайнер и предприемач с над 12-годишен опит в сферата на дизайна. Съсобственик е в една от най-успешните български стартъп компании - MClimate. Тя е на пазара от повече от 5 години и има лидерски позиции на доста европейски пазари в производството на умни устройства за дома.

Занимава се и с Augmented Reality (добавена реалност). Той е първият българин, който получи достъп до AR функционалността на Instagram и един от малкото хора в целия свят, които можеха да създават AR филтри за една от най-големите социални мрежи.

Кратка статистика сочи, че за 6 месеца неговите AR филтри са ползвани почти 4 милиарда пъти, а личният му Instagram акаунт (@bdimitrov) успява да набъбне от 1500 до над 820 хиляди последователи от цял свят. Филтрите му са предпочитани от някои от най-известните хора на планетата - музикалният продуцент и световно известен DJ Diplo, нашумялата моделка в света Bella Hadid и други.

Благодаря Forbes България за честта да присъствам в тазгодишната селекция на "30 таланти под 30". За мен наистина е удоволствие и привилегия да бъда селектиран сред едни от най-предприемчивите млади българи, пише във Фейсбук Благовест Димитров.

Мария ДЪБОВА