Четвъртък, 23 Януари 2020

Времето

giweather joomla moduleПублична дискусия "Пътят на програмиста" тази вечер

Четвъртък, 12 Декември 2019 12:32

ПАЗАРДЖИК. Днес (12 декември), от 19:30 часа, в изложбената зала към Театъра, започва публичната дискусия “Пътят на програмиста”. Гост-лектори ще са Ясен Георгиев, Кейт Нонова и Ивайло Данев. Те ще разкажат за себе си и професионалния си път. Освен това ще дадат полезни съвети за успешната реализация в IT сферата.

Ясен Георгиев

10 години опознава света на технологиите, като изгражда софтуерни проекти от нулата за наши и международни компании. Съосновава най-голямата платформа за почасови детегледачки по рода си в София, а сега работи като софтуерен инженер в технологичния катализатор Axway. Изнесъл е стотици лекции из цялата страна, включително и на първото издание на Focus on Success.

Кейт Нонова

е завършила висшето си образование в СУ “Св.Климент Охридски”, а на 24-годишна възраст вече е заемала позиции като full stack developer и лидер на екип. Към момента тя ръководи стартъп фирма в Лондон и малка софтуерна компания, противопоставяйки стигмата, че това е мъжка професия.

Ивайло Данев

стартира кариерата си като програмист още в гимназията, след което пътят му продължава в университета Hardforshire, Англия, където завършва 3D Games art. Професионалната среда около него и нестихващото му влечение към програмирането го отвеждат в стартъп средите в Лондон, където той реализира 9 проекта, заемайки различни позиции. Днес той работи като Lead System Architect в топ 20 scale-up-и в света, а целта му е да се реализира като инвеститор и създател. Работи и върху 2 свои проекта.

Ще бъде представена и безплатната Академия за програмиране и уебдизайн "Codespot" в Пазарджик.

(Зн)