Четвъртък, 27 Февруари 2020

Времето

giweather joomla moduleВ областната болница няма бум на болни

Понеделник, 27 Януари 2020 16:12

В областната болница няма повишение на броя на хоспитализираните болни и отделенията са нормално заети. Няма тежки случаи, които да се дължат на грипна заболеваемост. 47 са болните деца в двете детски отделения. Има 6 свободни легла.

Това съобщи зам.-директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Георги Илчев по време на заседанието на Областния оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, на което бе обявена грипна епидемия от утре до 4 февруари.

Началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева пък заяви, че заболеваемостта  в момента не е по-висока от друга година. Според нея пикът на грипа тепърва предстои.

Във връзка с обявената грипна епидемия и с цел предприемане на противоепидемични мерки в  МБАЛ-Пазарджик се преустановяват свижданията във всички болнични отделения.

Със заповед на изпълнителния директор д-р Красимир Темнилов се спират и плановите операции (ще бъдат  извършвани само спешни операции).

Преустановяват се детските консултации в двете педиатрични отделения, както и женските консултации в АГО.

Предприетите  ограничения за работата  и посещенията в МБАЛ- Пазарджик  ще бъдат в сила до официалната отмяна на грипната епидемия в Пазарджишка област.

(Зн)