Сряда, 19 Февруари 2020

Времето

giweather joomla moduleГимназия „Д-р Петър Берон“ посрещна гости от четири държави

Петък, 14 Февруари 2020 08:26

Ученици и учители обсъждаха развитието на предприемаческите умения

ПАЗАРДЖИК. Цяла седмица 33-ма ученици и техните ръководители от Турция, Северна Македония, Румъния и Испания бяха гости на СУ “Д-р Петър Берон”. Това бе четвъртата международна работна среща по проект „Да развием предприемаческите умения“ по програма Еразъм+2018-2020.

Гостите бяха посрещнати от директорката на училището Станка Пашова, координаторката на проекта Пенка Тинчева и ученици, които ги приветстваха на български и английски език. Училищният хор „Звънче“, трио седмокласници и малките танцьори поздравиха гостите с музикално-танцова програма.

Срещата продължи в работна обстановка с представяне на предварително подготвени презентации на английски език за икономическите особености и културни забележителности на България. Координаторката Пенка Тинчева, учителка по английски език, изнесе лекция за същността на предприемачеството. Под ръководството на Стиляна Гронева гости и домакини направиха пет смесени отбора и се конкурираха помежду си за изработка на творчески проект от отпадъчни материали (scrap art).

На всички гости директорката Станка Пашова връчи сертификат за участие в работната дейност в България по проекта.

През останалите дни гостите посетиха фирми в региона, разгледаха Пловдив и София.

(Зн)