Сряда, 19 Февруари 2020

Времето

giweather joomla moduleТодор Попов: До Великден ще преобразим Зоната на здравето

Четвъртък, 13 Февруари 2020 13:21

 

ПАЗАРДЖИК. Зоната на здравето ще бъде развита като част от самия Остров, защото той се посещава от много хора и трябва да прехвърлим събития и в тази част. Затова се радвам, че успяхме да направим новия мост и той стана част от нашата глобална концепция за развитието на това пространство. Вече се ползва постоянно от хората, тъй като е най-пряката връзка с търговската зона на града и немалкото предприятия, които работят, в това число и най-голямото "Костал".

Това сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов при обхода на района, по-известен като Зоната на здравето, при старта на обновяването на тази територия. 

- До 2-3 месеца, ще бъде реновирано футболното игрище, около него ще бъде направена

шамотена писта,

на която може да се спортува, нов фитнес, а обслужващи алеи ще ограждат целия терен - каза още кметът. - Ще бъде изградено комплексно спортно игрище със специално универсално покритие, на което може да се играе тенис, волейбол и баскетбол. А така също и съблекални, които да обслужват целия комплекс.

В южната част предвиждаме разполагането на детска зона за забавления с люлки, площадки и специални съоръжения за игра. Цветни алеи ще свържат този кът с участъка отсреща, който ще превърнем в летен амфитеатър.

Това всъщност ще е втора "Торта",

като тази в центъра на Пазарджик. Около нея ще бъдат монтирани амфитеатрално пейки, за да може там да се изнесат част от летните концерти и събития. Пред нея ще бъде локализирано и площадно пространство за повече хора, когато мероприятията ще са по-мащабни.

Последният елемент в този ансамбъл ще е Спортната зала, за която вече имаме изготвен проект - реализацията му ще стартираме през следващата година.

Моята амбиция е всичко това да стане до Великден, но ако дотогава не успеем, до Празника на града - със сигурност. И убеден съм, че ще хареса на всички. Това е поредната стъпка от нашата последователна политика за развитието на Парк "Острова", подчерта кметът. И допълни:

- Следващата година ще насочим вниманието си към зоната с градския плаж

и територията пред нея, а по-следващата ще реализираме проект, с който ще възстановим "Балона". Така в края на 2022 година ще имаме един уникален парк не само в България, а и на Балканския полуостров. Защото нашите мечти са големи и ние, пазарджиклии, заслужаваме всичко това!"

Така Тодор Попов коментира предстоящите дейности в парковото пространство на южния бряг на река Марица.

(Зн)