Сряда, 19 Февруари 2020

Времето

giweather joomla moduleИновативен урок съвместно с охранителни и с пътни полицаи се проведе в НУ „Отец Паисий”

Петък, 14 Февруари 2020 11:45

ПАЗАРДЖИК. Иновативен урок във втори клас по пътна безопасност се проведе в НУ „Отец Паисий”. Той е във връзка с инициативата на месеца „Детето на пътя – със знания и опит“ на комисията по БДП към началното училище.

Урокът бе изнесен на 13.02.2020 г. в партньорство със Сектор „Охранителна полиция“ на РУ – Пазарджик и ст. инспектор М. Димитрова и мл. полицейски инспектор Г. Василев, както и Сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР и мл. автоконтрольори Ст. Вергиев и Т. Боев, които направиха атрактивна демонстрация на правилата за безопасно поведение на пътя, използвайки пътната маркировка в училищния двор и полицейската патрулната кола с нейните обозначителни знаци и сирена.

 

 

Учениците от всички втори класове, заедно със своите учители, предварително бяха подготвили постери с пътни знаци и рисунки и активно се включваха в дискусията за правата и задълженията си като пешеходци и велосипедисти, както и най-безопасният маршрут за придвижване.

 

 

Иновативният урок за превенция на детската пътна безопасност доказа, че по интригуващ и запомнящ се начин могат да се създават навици у децата за отговорно поведение на пътя, където полицаите, с техния професионализъм, се грижат за безопасността им, коментира по този повод директорката на училището Динка Танчева.

(Зн)