Петък, 03 Април 2020

Времето

giweather joomla module

Пепо Ветренски пак спечели купа „Йосиф Хинек Майер”

Понеделник, 24 Февруари 2020 16:50

СИНИТОВО-ПАЗАРДЖИК. Тридесет и четирима ловци с 48 кучета участваха в Седмото издание на турнира за купа „Йосиф Хинек Майер”, организиран от СЛРД "Сокол-1893". И тази година едни от най-опитните майстори на птичия лов показаха как се вдигат и отстрелват фазани в най-престижната надпревара у нас за ловци с кучета, работещи със стойка по правилата на "Свети Хуберт". Турнирът се проведе в три класа - открит, за жени и за млади кучета. Участниците и техните четириногите помощници бяха разпределени в 4 батерии, а осемчленна съдийска бригада съблюдаваше правилата при строги мерки за сигурност.

В крайното класиране в клас „Открит“ на първо място е изтъкнатият шампион Петър Ветренски с курцхаар Кайен фром Ветренски. Миналата година Ветренски не успя да защити първото си място, но сега се върна на върха. Втори и трети е Павлин Казаков от СЛРД „Лебед – Бургас“, който се представи с две кучета – Ник дел Ненковски и Мари дел Ненковски. С най-предно място от останалите състезатели на СЛРД „Сокол 1893“ е Асен Спасов-Чейнча, който стана осми с куче Деа от Камберини.

В клас „Млади кучета“ първото място отново е за пазарджишкия ловец кинолог Николай Неделчев с куче Тера фон Пазарджик, а втори и трети са Нели Николова от Годеч с Ума фром Ветренски и Йордан Каменов от Гулянци с куче Джули. Велинградският ловец Димитър Върбовски е шести с куче Макс.

Николова, която две поредни години ставаше първа при дамите, сега отстъпи златото на Татяна Рачева от ЛРД „Дряново“ с куче Инка. Нели Николова пък остана втора с куче Миа фром Ветренски, следвана от Юлияна Попова от ЛРД „София Юг“ със Сони фром Ветренски.

Богат награден фонд бе осигурен за призьорите, които бяха поздравени от председателя на СЛРД „Сокол 1893” Евгени Абаджиев. Емоциите продължиха в ресторанта в комплекс Фазанарията, както традицията повелява.

(Зн)