Сряда, 08 Април 2020

Времето

giweather joomla module

Ученици в надпревара по правопис на английски

Понеделник, 24 Февруари 2020 16:54

ПАЗАРДЖИК. Училищният кръг от Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee ще се проведе на 27 февруари от 14 часа в математическата гимназия “Константин Величков”.

Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 22 февруари до 2 март в 299 училища в цялата страна. В него тази година ще участват над 6500 ученици, готвили се усилено в продължение на няколко месеца. Класираните на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания на 28 март в 8 града в страната. А най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 25 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се провежда в България вече 10 години и за това време пораснаха и хилядите участници от 3 до 7 клас, които с гордост помежду си се наричат “пчели” (от англ. Bee - пчела), създадоха приятелства, а състезанието им показа, че за да успееш, трябва да си уверен, постоянен и много мотивиран.

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта. В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под наслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна.

Състезанието Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британския съвет и Министерството на образованието и науката.

(Зн)