Сряда, 08 Април 2020

Времето

giweather joomla module

Розови балони, музика и стихове срещу насилието и тормоза в училище

Сряда, 26 Февруари 2020 17:57

ПАЗАРДЖИК. В Международния ден за борба с насилието и тормоза в училище, познат още като Ден на розовата фланелка, възпитаниците на ОУ ,,Професор Иван Батаклиев“ с огромно желание и ентусиазъм в редица разнообразни дейности и инициативи.

Седмокласниците, обединени под мотото ,,Предай нататък“, за поредна година изработиха розови сърца, които подариха на учителите и учениците от първи клас с идеята да ги направят съпричастни към инициативата. В часа на класа учениците от втори и трети клас проведоха нова игра под наслов ,,Закачалка на уважението“ - те окачиха послания и рисунки в цялото училище. В четвъртите, петите и шестите класове членовете на ученическия съвет, както и много други ученици, се включиха активно с презентации, разкази и беседи по темата. На информационната система в училище бе излъчен клипът „Без страх“. Беше организирана изложба с рисунки, табла и плакати, свързани със следните теми: „Ден на розовата фланелка”, „Кибертормоз”, „Училище без страх”.

От двора на училището, традиционно по този повод, излетяха множество розови балони с послания. Учениците от вокална група HIT TEENS пяха и танцуваха. Четвъртокласници рецитираха авторски стихотворения за приятелството, а Витомир и Ния зарадваха своите съученици с изпълнения на пиано.

(Зн)