Понеделник, 17 Февруари 2020

Времето

giweather joomla module

Дисниленд на мястото на Зоната на здравето

Вторник, 26 Ноември 2013 18:06

ПАЗАРДЖИК. "Повече предизвикателства ни очакват през следващата година - ще започнем два тежки проекта - водният цикъл и регионалното депо за битови отпадъци, заяви на редовната си пресконференция кметът на общината Тодор Попов. Затова трябва да сме подготвени добре. Акцент в работата на общината ще бъде и инфраструктурата в населените места - трябва да обърнем поглед и към селата, в града направихме доста неща".
За следващата година е предвидено и строителството на банята в квартал "Изток". Кметът посочи, че ще положи усилия за създаването на публично-частно партнъорство, в което участието да е 50 на 50.
"Още не са кандисали бизнесмените, не са местни", поясни Тодор Попов. В общината обмислят и идея за построяване на увеселителен център на мястото на Зоната на здравето и Балона.
"Ако тя се реализира, хора от околните градове ще идват в областния град, посочи кметът на общината. Надяваме се да бъдат привлечени от забавно-увеселителния комплекс и "Острова".
Погрешно е да се очаква, че в Пазарджик  ще дойде голям инвеститор, който ще разкрие много работни места. Нивото на чуждестранните инвестиции в България е около нулата. Ако ги има, то те са в София, Варна, Бургас. Пазарджик какво може да предложи освен прилична логистика, семпла работна ръка, прилични цени за първоначална инвестиция. Общината ни може да развива услуги, земеделие и животновъдство, малко лека промишленост, търговия.
Най-големият инвеститор през годините си остава общината - през общинския бюджет и европрограми. На фона на ситуацията в страната, Пазарджик стои над чертата", посочи Тодор Попов.

Бисерка ТРАЙКОВА