Неделя, 29 Март 2020

Времето

giweather joomla module

Прокуратурата протестира заплатите на Общинския съвет

Четвъртък, 13 Март 2014 02:00
Делото е насрочено за 19 март в Административния съд
ПАЗАРДЖИК. Окръжната прокуратура протестира решението на Общинския съвет за повишаване на заплатите на съветниците от 360 на 557 лева. Това съобщи за "Знаме" говорителката на обвинителите Снежана Стоянова. Очакваше се, че по тъжбата на адвокат Валентин Табаков ще има подобна реакция, но тя вече е факт. Прокурор Станка Димитрова иска отмяната на член 22 (ал. 2) и параграф 4 от Преходните и заключителните разпоредби на Правилника за организацията и работата на Общинския съвет и общинската администрация, приети с решението от 11 февруари тази година.
Вчера на сайта на Административния съд бе публикувано и предстоящото дело по казуса - то е от 11,30 часа на 19 март при съдия Стефка Кемалова.
Адвокат Валентин Табаков сезира прокуратурата в средата на февруари, веднага след решението на нотабилите. Той е на мнение, че гласуваното увеличение на месечната заработка, макар и в параметрите, очертани от Закона за местното самоуправление и местната администрация, може би е законно, но не е справедливо и не е икономически обосновано.
Тодор ИВАНОВ