Неделя, 29 Март 2020

Времето

giweather joomla module

Пет дванайсетокласнички катастрофираха на път за училище

Четвъртък, 13 Март 2014 02:00
Лекарите се борят за живота на едно от момичетата
РАДИЛОВО - ПАЗАРДЖИК. Около 8.30 часа дванайсетокласнички от Математическата гимназия "Константин Величков" отивали на училище с лек автомобил "Рено". Пътували от Пещера към областния център. От родопския град са две от момичетата, включително Д. К., която шофирала. Останалите две са от Пазарджик, а последната е от Семчиново. Трите гостували на съученичките си.
Ненадейно, девойката зад волана загубила контрол над возилото, то навлязло в насрещната пътна лента и се блъснало последователно в три дървета край шосето. Най-тежко пострадала от силния удар е сядащата зад водачката. Тя е с инициали С. Т. и е от Семчиново.
Откарана е от екип на "Спешна помощ" в областната болница в Пазарджик. Приета е със счупени прешлени и с опасност за живота. В момента е в реанимация, а състоянието й остава сериозно.
Останалите четири тийнейджърки са с леки наранявания. След като минали през необходимите лекарски прегледи, те били освободени за домашно лечение.
Вестта за катастрофата попари всички в елитната гимназия.
Към болницата тръгнаха директорът Ангел Велков, класната ръководителка и съученици.
- Разговарях с вече изписаните момичета. И трите бяха много изплашени. Не си спомняха какво точно се е случило. Повтаряха само, че всичко е станало за част от секундата - разкри пред "Знаме" г-н Велков преди да отиде за втори път в болницата, за да получи по-прясна информация за състоянието на възпитаничката на оглавяваното от него училище.
Тази година петте момичета ще са абитуриентки. Профилът им е "Биология". По думите на директора, са отличнички, участват активно в училищните занимания, добри по нрав, сериозни и отговорни.
Алкохолната проба на Д. К. е отрицателна, съобщават от полицията в Пазарджик. По случая е образувано дознание.
Катя ФИЛИПОВА