Неделя, 29 Март 2020

Времето

giweather joomla module

Кметът Тодор Попов, председател на НСОРБ: От 264 общини - 2 недоволни, нормално е

Четвъртък, 13 Март 2014 02:00
Тодор Попов Тодор Попов
Кмет съм на Пазарджик, за Плевен ли да лобирам
ПАЗАРДЖИК. Разпределението на 500-те милиона лева от новата публична инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" предизвика недоволството на част от членовете на Националното сдружение на общините в Република България. Напоследък някои от кметовете отправят нападки към председателя на НСОРБ Тодор Попов, който участва в комисията, разпределяща средствата.
Кметицата на Перник Росица Янакиева посочва, че ръководеният от нея град е с мащабите на Пазарджик, но за Перник са отпуснати 1 милион лева, а за Пазарджик - 12 милиона лева. Бурни реакции има и от страна на кмета на Каварна Цонко Цонев, който определи като политическа дискриминация факта, че общините Добрич и Каварна единствени в Добричка област не са получили финансиране по програмата.
"Свалям си доверието от Тодор Попов - председател на НСОРБ, който беше в комисията, разгледала проектите. Не знам как е защитавал нашите интереси. Нека хората от комисията да обяснят защо някои проекти са одобрени, а други не", заявява каварненският кмет.
"Цонко ми е приятел, всеки има право на мнение, това, че в случая е различно, не означава, че не гледаме в една посока, заяви пред "Знаме" кметът на общината Тодор Попов. На никого не му е приятно да не му се финансират проектите. Това е нормална реакция. Кметицата на Перник Росица също ми е добра приятелка. Работим заедно в Управителния съвет с нея. Тя е получила 1 милион лева.
Да попитам къде ги видяха тези 12 милиона лева за Пазарджик?!
Имаме 3 милиона лева за нашия град. Останалите са по проекти, които са свързани с регионалното развитие.
Упрекват ме, че съм искал пари за Пазарджик. На мен това ми е работата в крайна сметка. Въпрос на приоритети е.
За кой град да искам пари, за Плевен ли?!
Избран съм за кмет на Пазарджик и хората очакват от мен тук да се случват нещата. Така че, според мен, съм си свършил работата отлично.
Тази тема трябва да я приключим вече. От 264 общини има двама недоволни кметове. Нормално е.
Ще има ново раздаване на средства. През юни ще оценяваме и ще видим кой как се е справил. Нищо не е загубено", посочи Тодор Попов.
Бисерка ТРАЙКОВА