Петък, 03 Април 2020

Времето

giweather joomla module

В подкрепа на 5-годишно дете: Деца, родители и учители събраха 1800 лева

Понеделник, 02 Юни 2014 03:00
Децата с ентусязъм пяха и танцуваха Децата с ентусязъм пяха и танцуваха
ПАЗАРДЖИК. Неочакван подарък получи 5-годишният Митко, който в момента се лекува в детската онкология в Пловдив. Изненадващо за него и майка му, момченцето вчера беше посетено от неговите преподавателки от детска градина „Валентина Терешкова“ и двама негови приятели от групата. Учителките го зарадваха с играчка - кола с дистанционно управление. А майка му получи 1800 лева - толкова бяха събрани от благотворителния концерт, организиран от екипа на детското заведение, само за 24 часа.
„В четвъртък разбрахме за здравословния проблем на Митко
от майка, близка до семейството на детето, и решихме да помогнем с каквото можем, поясни пред „Знаме“ директорката на детската градина Живка Спасова.
Спортният празник, който бяхме насрочили за петък, превърнахме в благотворителен концерт. Трябваше да го проведем в двора на детската градина, но заради дъждовното време поискахме спортната зала „Васил Левски“. Благодарим на общината, че ни я предостави“.
В петък вечерта залата се изпълни с деца и родители, които заедно пяха, танцуваха и се състезаваха на сцената. Всички се включиха в празника, с изключение на яслените групи. И всички дадоха своята лепта, за да помогнат на Митко и семейството му.
„Събрахме 1800 лева
- родителите не само си купиха покани, но и пускаха в кутиите кой колкото може, поясни Живка Спасова. Толкова успяхме за 24 часа. Надявам се да облекчим семейството в трудната битка“.
5-годишното момченце отсъствало доста време. Поддържало висока температура, а все не ставало ясно от какво е тя. Докато накрая се озовало в детското отделение по онкология, където сега провежда химиотерапия.
„Мотото на празника ни, посветен на Първи юни, беше „Страната на здравето“, поясни директорката. Бяхме го избрали далеч преди да разберем за заболяването на Митко и да решим празникът да е в негова подкрепа.
Вярваме, че Митко скоро ще е сред връстниците си
в групата и отново ще е в „страната на здравето“.
Радваме се, че на призива откликнаха всички деца и родители. Само така ще ги научим на съпричастност, взаимопомощ, толерантност. Едно от децата беше донесло 52 стотинки от касичката си - толкова имало в нея! Всички бяха всеотдайни - и децата, и майките, и татковците.“
Родителите на Митко едва вчера разбраха за проявата в подкрепа на тяхното момче. Освен любимата играчка - кола, 5-годишното момченце получи и много плодове и лакомства. За да се почувства като на празник.
Бисерка ТРАЙКОВА