Сряда, 08 Април 2020

Времето

giweather joomla module

За Деня на детето: Празник на няколко сцени

Понеделник, 02 Юни 2014 03:00
Деца направиха усмивка с телата си
ПАЗАРДЖИК. Първоюнско парти в парк-остров "Свобода" събра вчера 12-те деца, чийто настойник или попечител е кметът на общината Тодор Попов. Освен забавленията, всяко от децата получи по 50 лева и празнично меню.
В 11 часа община Пазарджик, съвместно със Съвета на децата към Държавна агенция "Закрила на детето", организира флаш моб "Усмихнатите деца на България". В него се включиха около 60 деца от различни възрасти, които
в "Колодрума"с телата си изобразиха детска усмивка
По същото време Комплексът за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) организира детски празник на импровизирана сцена до началната спирка на атракционното влакче. Проявата е част от кампанията "Шанс за всяко талантливо дете". В нея се включиха хор "Слава Русева", клуб по спортни танци "Импулс", балет "Марина", балет "Тора" и др. В близост бяха разположени и кътове за забавления.
Няколко зони за забавления
обособи Общинският детски комплекс
На площад "Константин Величков" бе зоната на музикалното изкуство. Зоната на изобразително изкуство бе пред сградата на община Пазарджик. Право на участие имаха всички деца и ученици от 5 до 15-годишна възраст. Рисуваха с цветни тебешири върху асфалт и на статив с темперни бои, водни бои, пастели, графика, флумастер, молив, колаж.
В зона 3, пак на бул. "България", поле за изява имаха спортните натури. За тях имаше състезание с ролери.
Празникът завърши с детски спектакъл "Мини Мис Пазарджик`2014"
На сцената в зала "Маестро Георги" Атанасов” от 19 часа в спор за короната излязоха 18 госпожици, родени през 2006-а година. Кандидатките за титлата бяха избрани преди месец чрез кастинг във всички училища в общината. Малките красавици преминаха обучение как да се държат на подиума, всички ще представят танц. Момичетата ще дефилират в два кръга - със спортен тоалет и спортно-елегантен тоалет по преценка на родителите.
Резултатите от конкурса очаквайте в утрешния брой.
Магдалена ГЕОРГИЕВА