Сряда, 29 Януари 2020

Времето

giweather joomla module

Музикална академия "Нота по нота" от петък до неделя

Петък, 08 Ноември 2019 13:13

Гласовити деца и младежи едновременно се обучават и надпреварват в конкурс

Водещ млад актьор и един от основателите на "Атлас" ще работят с участниците

ПАЗАРДЖИК. От 8 до 10 ноември в областния град ще се проведе Международната музикална академия “Нота по нота“. Организатор и домакин на конкурса е Младежкият дом.

Форумът отново ще даде възможност на участниците не само да се състезават в конкурс, но и да се обучават от водещи музикални педагози. Продължилите напред ще имат изпълнения на два сценични концерта. Освен вокалните ателиета, изпълнителите ще участват и в ателие по сценично поведение. Водещ ще бъде Константин Еленков.

Едни от най-големите му актуални роли са Одисей в "Одисей" на Пловдивския драматичен театър и тази на Мъжът в "Бащата" на Народния театър "Иван Вазов". Има и два режисьорски спектакъла - "Опасни връзки" в Драматичен театър Пловдив и "Първа любов" в театър "Възраждане". Константин Еленков успешно провежда две лабораторни театрални ателиета в рамките на Младежкия театрален фестивал „Океан от любов“ на Младежкия дом в Пазарджик.

Жури и вокални педагози пък ще са Мая Райкова - продуцент на българска джаз, поп и рок музика в БНР; Етиен Леви - музикант и изпълнител, солист на вокална група "Трик", вокален педагог в родната версия на световни музикални формати; Петър Писарски - музикант, вокалист, текстописец и композитор. Петър е един от основателите на група „Атлас“. Рок групата става една от най-известните в началото на 90-те години, когато хитовете й се пеят от всички български рок и ню уейв фенове.

Конкурсът се финансира от Община Пазарджик.

(Зн)