Top Panel
Четвъртък, 05 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

Бившият шеф на образованието - на борсата

Понеделник, 20 Януари 2014 02:00
Йордан Чалъков Йордан Чалъков
ПАЗАРДЖИК. Със заповед от 15 януари образователната министърка проф. Анелия Клисарова прекрати трудовия договор на досегашния шеф на образователния инспекторат Йордан Чалъков. Временно изпълняваща длъжността “Началник на инспектората” е Валентина Кайтазова - до избор на титуляр.
„Подадох молба за напускане на работа 7 дни, преди да ми свърши неплатената отпуска за отглеждане на дете, съобщи специално за „Знаме” г-н Чалъков, т.е. до 21 януари. Направих доброволната стъпка заради личното си и на семейството ми спокойствие. Дотегнаха ми телефонните обаждания от министерството с настояване да напусна поста си. И го направих. Което считам за достойно. Не че няма какво да кажа по темата, но още не му е дошло времето. Защото, когато човек губи, не знае какво печели.
С какво оттук нататък ще се занимавам ли? Засега с нищо. На 17 януари се регистрирах като безработен в Бюрото по труда. После ще мисля.
С досегашната ми работа като шеф на инспектората почти съм приключил. Предал съм цялата документация. Предстои да върна служебния си лаптоп и телефона, както и ключа от касата, в която има няколко папки.
Учуден съм от факта, че в местен вестник ме цитират, че лично съм дал  информацията за напускането на шефското място. Това не е коректно, да не кажа по-силна дума, изрази възмущението си Йордан Чалъков.
Ела МИНОВА