Top Panel
Понеделник, 09 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

Движението на майките дава стипендия на студент

Понеделник, 20 Януари 2014 02:00
Доброволките вече подготвят деветия благотворителен базар
ПАЗАРДЖИК. Стипендия на бивш възпитаник на дома в Брацигово, който сега е студент в първи курс, изплатиха в петък от Движението на българските майки в областния град. Три поредни години Васил Николов беше стипендиант по програмата на организацията "Стъпка напред".
"Еднократната стипендия му бе присъдена и изплатена от събраните средства от Великденския базар 2013, организиран от начално училище "Васил Левски" в Пазарджик със съдействието на Движението на българските майки, поясниха доброволките.
Васил е с отличен успех
и три години, като наш стипендиант, той получаваше целогодишни стипендии. Сега е студент в Медицинският институт в Пловдив, вече е напуснал институцията в Брацигово и се справя сам в живота".
Стипендията, в размер на 1041,77 лева, му бе връчена в петък в началното училище лично от директорката на Каталина Спасова и в присъствието на представителката на организацията Нели Манчева.
"Пожелаваме на Васил да не спира да вярва в себе си,
да не спира да се бори и следва мечтите си, заявиха от Движението на българските майки. А на себе си пожелаваме все така успешни резултати да показват нашите стипендианти и след като напуснат дома в Брацигово".
Доброволките вече са впрегнали всички усилия в подготовка за поредния благотворителен базар - девети поред. Той ще е на 11 и 12 април на обичайното място - площад "Константин Величков" (Тортата).
Майки не само от Пазарджик, а и от цялата страна
вече изработват сувенири, картички, плетива, бижута и ги предоставят за базара
Миналата година беше изключително успешна за Движението на българските майки. Доброволките реализираха поредица от инициативи, започнаха работа по програмата "Всяко дете у дома, не в Дом", осъществиха акция "От майки за майки", организираха празниците за децата от бившите домове, даваха стипендии, продължават да помагат на няколко семейства, изпаднали в беда.
Бисерка ТРАЙКОВА