Top Panel
Неделя, 08 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

Родилното отделение в МБАЛ ще има 4D ехограф

Сряда, 22 Януари 2014 02:00
ПАЗАРДЖИК. Акушерката с 27-годишен опит Руми Михайлова е "Акушерка на 2013 година". Номинацията й беше обявена вчера по време на празника в Родилното отделение към областната многопрофилна болница по повод Деня на родилната помощ 21 януари. Преди да бъде спазена традицията и родилката Иванка Кътова да й полее с вода за ритуалното измиване на ръцете, Руми Михайлова благодари на лекарите за подкрепата и на ръководството на областната болница за добрите условия на труд.
"Не е случаен фактът, че началникът на нашето отделение бе избран за "Акушер гинеколог на България" за 2013-а година", подчерта акушерката на годината. Тя увери бъдещите родители, че, ако се доверят на работещите в Родилното отделение, децата им ще поемат първата глътка въздух в ръцете на най-добрите специалисти.
Екипът на отделението бе поздравен от изпълнителния директор на МБАЛ "Пазарджик" д-р Васил Вълчев, който ги зарадва с новината, че ще изпълни искането
родилното отделение да бъде оборудвано с  4D ехограф
Д-р Вълчев обеща да осигури и лапароскопска апаратура, като призова началника на отделението - д-р Георги Стоянов да бъде все така взискателен към екипа си и да стимулира колегите си да повишават професионализма си.
"Благодарение на лекарите и акушерките в Родилното отделение на МБАЛ "Пазарджик" близо 1000 семейства ще празнуват за пръв път Бабинден, подчерта д-р Чолаков. 916 бебета са проплакали при нас през 2013-а година, а близо 3000 пациентки са получили помощ."
За професионалния си празник екипът на
Родилното отделение получи поздравления и подаръци
от кмета на Пазарджик Тодор Попов, заместник-областната управителка Диана Варникова, омбудсмана Иван Димитров, Димитър Димитров, член на борда на директорите на болницата, д-р Фани Петрова, директорка на Районната здравна инспекция, Ани Михайлова, директорка на РЗОК.
Освен официалните лица
на празника бяха дошли много млади майки с децата си,
които са се появили на бял свят в отделението. Весело настроение създадоха малките певци и танцьори от състав "Слав?ейче" от Пещера. Сред изпълнителите в него са двете деца на работещата в родилното отделение д-р Мария Василева.
Бисерка ТРАЙКОВА