Top Panel
Неделя, 08 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

И на празника - работа

Сряда, 30 Април 2014 03:00
ПАЗАРДЖИК. Вчера на своя празник - Международният ден на танца, танцьорите от ансамбъл „Пазарджик” репетираха усилено програмата за концерта, който ще изнесат на 6 май на празника на село Ивайло. Защото в танцовия състав на ансамбъла са влезли седем нови изпълнители и те трябва да овладеят репертоара - велинградски, шопски, крайдунавски и тракийски танци. Освен това на 7 май на ансамбъла ще гостува състав от Холандия, който иска да се запознае с неговия репертоар.
В момента танцьорите Костадин Низамов и Георги Ламбрев, студенти по хореография в Югозападния университет, поставят своите музикално-танцови творби „ Изгряло ясно слънце на момкови двори” и „Заешката”.
Така че работа много - обобщи с две думи вчера обстановката в ансамбъл „Пазарджик” главният художествен ръководител Атанас Чолаков. Той допълни, че и на Гергана Ламбрева, също студентка в Югозападния университет, предстои постановката „Ситно ме дружки плетете”.
Ансамбълът се подготвя и за домакинството си на националния преглед на професионалните фолклорни ансамбли в началото на юни.
Дима БОЙЧЕВА