Top Panel
Понеделник, 09 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

„Елица” посрещна Деня на детето с връстници от 12 страни

Сряда, 30 Април 2014 03:00
ПАЗАРДЖИК. Детско-юношеският ансамбъл „Елица” участва в международния фолклорен фестивал в Никозия, Северен Кипър. Фестивалът бе посветен на Седмицата на детето, която се проведе от 18 до 25 април, съобщи художествената ръководителка на „Елица” Маргарита Караджова.
Тя разказа, че във фестивала са участвали състави от 12 държави - Германия, Азърбейджан, Казахстан, Индонезия, Русия, Грузия, Македония, Румъния, Сърбия, Турция, България и от страната-домакиня. Той се провел при отлична организация. Всички състави участвали в два концерта.
Г-жа Караджова е впечатлена от Седмицата на детето, от пищните прояви и празници, от многобройните изяви с децата и за децата. Наблюдавали са богатия концерт на училищата от втория по големина град Гирне в деня на детето - 23 април. Ръководителите на ансамблите били приети от председателя на парламента, от министър-председателя и министъра на културата. Такова великолепно отношение към детето г-жа Караджова сподели, че среща за пръв път. То се усещало не само в Деня на детето, а във всекидневието, в училище, на улицата, в семейството.
Фестивалът нямал състезателен характер. Затова пък пазарджишките деца били харесани най-много от организаторите заради дисциплината им и заради показаното от тях майсторство и изкуство.
Дима БОЙЧЕВА