Top Panel
Понеделник, 09 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

Мелпомена и приятели събират играчки и книги за онкоболни деца

Четвъртък, 15 Май 2014 03:00
ПАЗАРДЖИК. "Усмивки за онкоболните деца" - така Мелпомена Стамова от областния град е нарекла кампанията, която организира в стремежа си да зарадва децата, лекуващи се в университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Момичето, което е прекарало няколко години в отделенията на здравното заведение, знае какво е да прекарва празниците в болнична обстановка и колко е хубаво мама или татко да ти четат приказка, докато си на системи или те боли.
"Възрастта е без значение, защото пред болката всички сме равни, казва Мелпомена. Нека подарим усмивки и радост на болните деца в УМБАЛ "Свети Георги" като им занесем играчки и книжки.
Зрелостничката подела кампанията в своето училище - езиковата гимназия, тази седмица ще обходи и всички училища в Пазарджик.
"Разпространих съобщение и в социалните мрежи и срещам голям отклик, за моя приятна изненада - търсят ме и непознати хора. Едни даряват добре запазени играчки и книжки, а други дават пари, за да купим нови.
Ще зарадваме с подаръците децата на самия Първи юни!
Ще отида с няколко приятели, които ме подкрепиха в инициативата".
Начинанието се поддържа и от Диляна Борисова, ученичка от гимназия "Аксаков", която от профила си във Фейсбук призова:
"Не е важно какво и колко, а да е от сърце! Знам колко трудно човек се разделя с любимите си вещи, аз дори съм живия пример, но сега е различно. Всеки един от нас има детски книжки и играчки, които вече не използва. Приканвам всяко добро сърце да дари своите "спомени'' на онкоболните дечица от пловдивската болница".
Магдалена ГЕОРГИЕВА