Четвъртък, 23 Януари 2020

Времето

giweather joomla moduleЗапалиха елхата в Пещера

Петък, 13 Декември 2019 10:35

Със запалването на коледната елха в Пещера нахлу и празничното настроение. Целият площад „България” бе окъпан в разноцветни светлини. Боби шоу, Арлекин, Скарамуш, джуджета, фокуси и песни на децата от СУ "Св. Климент Охридски" превърнаха делника в празник за малчугани, големи и още по-големи момичета и момчета, дошли в центъра на Пещера, за да станат свидетели на запалването на светлините на Коледното дърво в късния следобед на 12 декември. Дядо Коледа нарече здраве и берекет на всички.

Запалването на светлините на Коледната елха отново ще прогонят мрачните мисли, умората и тревогите и ще отстъпят в душите място на надеждата, радостта и любовта към ближния като ни правят по-добри, по-състрадателни и по-човечни. Това каза кметът на общината Йордан Младенов. Той се обърна към съгражданите си с пожелание за мир, добруване и благочестие.

 

 

"Коледа е очакване. Време в което ще споделим, спомени, желания, подаръци и надежди. Направете го с тези, които се грижат за вас и ви обичат", каза градоначалникът. И започна обратното отброяване преди запалването на празничните коледни светлини. Над площада се разпръснаха и хризантемите на празничната заря дар за жителите и гостите на града. Рождественските празници ще посрещнем с Коледна елха и празнична украса, със светещи коледни лампички и гирлянди и с упованието жителите на любимата Пещера да откриват само добрина, обич и късмет”, добави кметът Младенов.

(Зн)