Събота, 25 Януари 2020

Времето

giweather joomla moduleСподелеността - краткият път към по-успешно бъдеще

Понеделник, 13 Януари 2020 15:14

ВЕЛНИГРАД. Иновативно средно училище “Св. св. Кирил и Методий” в курорта взе участие в още една национална програма, повишаваща мотивацията и интереса на младото поколение към ученето, но и разширяваща светогледа на учителите. По Национална програма “Иновации в действие” партньори на училището са най-голямото езиково училище с преподаване на немски език “Фридрих Шилер”, гр. Русе, 68.СУ “Акад. Никола Обрешков” в София.

„Участието ни в програмата ни предизвика да споделим своите добри практики и иновативни подходи както пред училища, които вече са част от новаторите в образованието, така и пред онези, на които им предстои да открият благотворния ефект на нестандартното преподаване и учене, каза по този повод Надежда Деянова, учител по БЕЛ и GOOGLE учител. Мобилностите вече са факт. Двете посещения в нашето училище, впечатленията и отзивите на колегите ни дадоха още веднъж вярата, че определено пътят, по който вървим, е верният и със сигурност има какво да показваме, на какво да учим останалите и с какво да се гордеем. Върнахме жеста и на русенските ни приятели. Гостуването ни там беше зареждащо, училището ни посрещна със своята неподправена атмосфера, а уроците, на които станахме свидетели, показаха нов поглед към чуждоезиковото обучение”, допълва Надежда Деянова.

Тя и колегите й са убедени, че това сътрудничество е доказало, че да даваш от своя и да взимаш от чуждия опит, е път към по-бързото усъвършенстване на учебния процес.

(Зн)