Сряда, 19 Февруари 2020

Времето

giweather joomla moduleКметът Младенов ще участва във възпоменателното отбелязване на 147 години от гибелта на Левски в Карлово

Сряда, 12 Февруари 2020 13:51

На 18 и 19 февруари в Карлово ще отбележат 147 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Общината е подготвила възпоменателна програма, в която са включени културни и образователни събития, посветени на най-великия българин.

По този повод кметът на Карлово е изпратил до кмета на община Пещера Йордан Младенов покана да присъства на представяне на ръкописа „Кой предаде Левски?“. Срещата ще се проведе в зала „Васил Караиванов“ в сградата на общинската администрация.

Предвидена е среща- разговор с Румен Манов и проф. Пламен Павлов. Кулминацията на събитията е на 19 февруари. В 9 часа в храма „Света Богородица“ ще бъде отслужена Архиерейска света литургия и панихида в памет на Апостола. В 11.00 часа на площад „Васил Левски“ ще започне възпоменателен митинг-поклонение, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Левски. Ще тръгне и шествие до родната къща на Апостола. В 12.00 часа в националния музей „Васил Левски“ ще бъдат обявени резултатите от студентския конкурс за есе „Васил Левски - диалози във времето, диалози с времето“.

(Зн)