Сряда, 19 Февруари 2020

Времето

giweather joomla moduleТри велинградски хотела отличени на Годишните награди 2019 на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/

Сряда, 12 Февруари 2020 13:53

Днес Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ връчва Годишните награди за 2019 - традиционно в „София Хотел Балкан” / бивш „Шератон”. БХРА награждава най-добрите за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта.

Тази година 27 статуетки отиват при най-добре развиващите се курорти, хотели, ресторанти, барове, хотелски мениджъри. Това са перспективни, иновативни и бързо развиващи се брандове и мениджъри, определящи темповете на растеж в туристическия бранш.

Пазарджишка област е представена от три велинградски хотела:

СПА хотел Рич- Велинград - „Най-добър бутиков хотел на 2019 г.“

АРТЕ СПА енд парк хотел- Велинград -„Най-добър петзвезден СПА хотел на 2019 г.“

„Хотел Здравец Уелнес и СПА“ - Велинград -„Най-добър четиризвезден уелнес и СПА хотел на 2019 г.“

В официалната церемония участват водещи имена в българския туризъм, народни представители, министри и представители на държавната администрация, на неправителствените организации в туризма, представители на печатните и електронните медии.

Официален гост на най-голямото събитие на БХРА за годината е вицепрезидентът на европейската асоциация ХОТРЕК Марк Ван Мюлдърс. По време на гостуването му в България той сподели опит, който Асоциацията ще използва при насърчаване на бизнес растежа и иновациите в туризма, въвеждане на единна категоризация на обектите на основата на изискванията на ХОТРЕК, диференцираната ставка на ДДС. Обсъдени бяха въпроси, свързани с по-тясно и ефективно сътрудничество между БХРА и европейската асоциация за обмен на информация и логистична подкрепа в усилията на Асоциацията да бъде максимално бизнес полезна за своите членове.

(Зн)