Сряда, 19 Февруари 2020

Времето

giweather joomla module500 души се вдигат в Пловдив срещу боклука край селото

Петък, 14 Февруари 2020 09:47

ВАРВАРА. Следващата седмица поне 500 човека от Септемврийско отиват пред “Басейнова дирекция”, за да протестират срещу пасивността по отношение на боклука край селото, за който “Знаме” неведнъж писа.

Варварци са доволни, че след ясната гражданска позиция на кметовете на Варвара, Ветрен дол, Семчиново и Симеоновец - да развиват селски туризъм, а не сметище за боклуци, вече са налице първите видими резултати. Защото през седмицата започна извозване на камарите боклуци, стоварени край някогашния завод за стоманени тръби. От фирмата, депонираща до този момент въпросните бали, са дали обещание, че до 6 месеца площадката ще бъде напълно изчистена.

“В Септемврийско подобен бизнес е недопустим на фона на поставените цели, а именно развитие на селския туризъм”, коментира кметът на Варвара Димитър Деянов, който лично наблюдава товаренето и извозването на боклуците в компанията на колегите си от подбалканските села Ветрен дол, Семчиново и Симеоновец. “Боклуци повече във Варвара няма да се карат. Всичко това отива в Главиница за производство на велпапе. Вярвам, че ръководството на фирмата, внасяща този отпадък, ще си удържи на думата и ще си намери друго място за временно депониране. И ще изпълни срочно споразумението, което направихме заедно с общинския кмет Марин Рачев”.

Според кмета на селото, директорката на “Басейнова дирекция” - Пловдив Цветелина Кънева била пристрастна и имали доказателства, че помага на опозицията, наречена “спасителите”. Затова следващата седмица отиват пред “Басейнова дирекция’, за да питат директорката защо не е взела адекватни мерки.

(Зн)