Сряда, 19 Февруари 2020

Времето

giweather joomla moduleМед и грамоти за отличените в конкурса за пчеларство със 182 участници

Четвъртък, 13 Февруари 2020 13:01

ПАНАГЮРИЩЕ. 182 малки творци от община Панагюрище участваха в станалия традиционен конкурс, посветен на Празника на пчеларите.

Организатори са Центърът за подкрепа за личностно развитие към Община Панагюрище и Общинско пчеларско сдружение „Акация”.

„Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”. Това бе темата на конкурса, върху която децата работиха за седма поредна година.

Победителите бяха обявени на 12 февруари, два дни след отбелязването на Свети Харалампий-покровителят на пчеларите. Традицията повелява на този ден да се освещава медът, затова и наградите на малките творци бяха бурканчета с мед.

Освен тях, отличените получиха и грамоти, връчени от председателя на Общинско пчеларско сдружение „Акация” Стоимен Чуклев.

„Мили деца, във вашето изкуство вие сте вложили късче от сърцето и душата си, изразили сте отношението си към тези неуморни труженички -пчелите, без които нямаше да го има и животът на планетата. Желая ви да бъдете трудолюбиви, сплотени и единни като пчеличките”, пожела Чуклев на всички участници.

След награждаването, директорът на Център за подкрепа за личностно развитие Недялка Наплатанова връчи грамоти и на ръководителите, мотивирали толкова много деца да пишат по темата за пчелите и да изразят отношението си по този важен въпрос.

(Зн)