Сряда, 19 Февруари 2020

Времето

giweather joomla moduleОбщина Пещера ще изгради игрища за мини футбол, баскетбол и волейбол

Четвъртък, 13 Февруари 2020 13:38

Община Пещера ще изгради и оборудва мини футболно игрище, както и комбинирано игрище за баскетбол и волейбол в ПГХВТ „Атанас Ченгелев“. Договорът за безвъзмездно финансиране е с Държавен фонд „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020 г. Проектите са на обща стойност 94 хиляди и 284,13 лв., като сумата представлява максимален размер на безвъзмездната финансова помощ.

За постигане на максимален ефект от съвременните нужди, се предвижда подмяна на настилки в зоната на обособените игрища, направа на осветление по електро проект, съответстващ на съвременните норми. Настилката на игрището за футбол на малки врати ще бъде с изкуствена трева, баскетболното ще е с асфалтобетонно покритие. Предвидено е да бъдат монтирани три модула пейки по за 18 човека. Теренът, отреден за мини футболно игрище, е с размери 20/40м, игрището за волейбол и баскетбол ще е 24/13м, уточни архитектът на община Пещера Атанас Васев.

Изграждането на безопасна и достъпна спортна площадка, както и осигуряване на равен достъп на всички групи от обществото до изградената спортна площадка, са част от целите, включени в програмата за управление на община Пещера на кмета Йордан Младенов. С подобни проекти ще се подобри визията на общинския център и ще се повиши потенциалът за предоставяне на възможности за спорт и отдих в Пещера.

В своята програма за мандат 2019-2023 година градоначалникът смята да реализира спортни обекти за хандбал и бадминтон и площадки за фитнес на открито в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Според него това са част от мерките за задържане на младите и предприемчиви жители и прекъсване на тенденциите на обезлюдяване на общината.

(Зн)