Сряда, 19 Февруари 2020

Времето

giweather joomla module42 двойки от Пещера, Радилово и Капитан Димитриево празнуваха златни сватби

Четвъртък, 13 Февруари 2020 14:25

42 двойки от Пещера, Радилово и Капитан Димитриево, събрали се в брачен съюз преди 50 години, отбелязаха златните си сватби. Празникът „Светът е за двама“ се организира и провежда за 15-та поредна година от Община Пещера и НЧ „Развитие- 1873“.

Двойките преминаха по бяло платно, обсипано с цветя, под специално украсена арка. За спомен от големия ден дамите получиха от кмета Йордан Младенов червена роза и поздравителен адрес, а техните кавалери бяха дарени със златно сърце. Думи на признателност отправи Верка Климентова - председател на културната институция в града.

Празнична програма с песни и танци поднесоха вокалната група „Теменужка“, танцьорите от танцовата група „Кулминация“ и специалният гост Христо Кидиков.

„Честит юбилей, хора с горящи сърца и златни ръце. Люшнали люлки до слънцето на надеждата, за да литнат в света човечни и духовно силни вашите потомци. Честит юбилей !“ С този поздрав, както и с пожелания за здраве и късмет, се обърна към присъстващите кметът Милтенов. Всички си пожелаха да се срещнат на следващия юбилей.

(Зн)