Сряда, 19 Февруари 2020

Времето

giweather joomla moduleВицепрезидентът Илияна Йотова заряза в Славовица

Петък, 14 Февруари 2020 15:24

Обредното зарязване на лозите в септемврийското село бе извършено от вицепрезидента Илияна Йотова. Тя бе посрещната от председателя на ЗТПК „Александър Стамболийски“ Иван Костов и кметския наместник на село Славовица Славчо Велков, които дружно зарязаха лозовите пръчки за радост на множество славовчани и техни гости, излезли да празнуват Деня на лозаря и на св. Трифон Зарезан.

"Българската държава трябва да се върне в селата, в малки

те населени места, да изработи специална програма за тяхното възраждане“, заяви вицепрезидентът Йотова на честването, организирано от ЗТПК „Александър Стамболийски“. „Когато държавата кани младите хора да се върнат тук, първо самата тя трябва да влезе в селата и малките градове, като създаде необходимите условия за тяхното развитие“, посочи вицепрезидентът. Илияна Йотова е категорична, че европейските средства не са достатъчни и е необходима намесата на държавата. „От тези земи някога Александър Стамболийски казваше, че българската държава може да се възроди, когато българинът остане здраво свързан с българската земя“, изтъкна вицепрезидентът. „Днес всички, които сме се събрали тук, трябва да дадем своя обет, че ще направим всичко възможно тази плодородна и благословена земя да пребъде“, призова Илияна Йотова.

Приветствието си вицепрезидентът завърши с пожелание за здраве и богата реколта и с думите на Луи Пастьор: В бутилка вино има повече философия, отколкото във всички книги.

(Зн)