Петък, 03 Април 2020

Времето

giweather joomla module

Бивш кмет бе коронясан и за общински Цар на виното

Понеделник, 24 Февруари 2020 14:16

СЕПТЕМВРИ. Бившият кмет на Общината Йордан Елинчев бе коронясан и за Общински цар на виното 2020. Две седмици по-рано той спечели градската надпревара в традиционния конкурс за Цар на виното.

Конкурсът и официалното награждаване се проведоха в ресторант „Секвоите” в присъствието на кмета на Общината Марин Рачев. Събитието бе уважено и от общински съветници, кметове на кметства и служители на общинската администрация.

След щателна дегустация, направена от специално избраната комисия в клас „Червени трапезни сортови вина” за победител бе избран Йордан Елинчев от Септември,  който получи и приза „Общински Цар на виното’2020”. Втори в класирането е Борислав Султанов от Ветрен, а трета е Николина Занкова от Карабунар.

Победител при белите трапезни вина стана Димитър Петров от Виноградец. За негови подгласници бяха избрани Атанас Баков от Ветрен и Николинка Занкова от Карабунар.

Първенец при червените трапезни купажни вина е Стоян Арнаутски от Септември, следван от Атанас Гущеров от Ветрен и Пепа Ринкова от Карабунар.

Първенците в трите класа бяха наградени със СПА уикенд за двама в комплекс „Старосел”, техните подгласници получиха съответно Вечеря за двама в ресторант „Родопско ханче”, с. Варвара, а третите - билети за двама на постановка в пазарджишкия драматичен театър „Константин Величков”.

(Зн)