Вторник, 31 Март 2020





Времето

giweather joomla module

Полезни телефони в условия на коронавирус

Понеделник, 23 Март 2020 17:22
Нека не забравяме, че докато за някои извънредното положение и социалното дистанциране, които се налага да спазваме, са досадни, то за други са истински предизвикателства. Става дума най-вече за възрастни, трудноподвижни или хора със заболявания, за които няма кой да се погрижи. Ето защо т Университетския аварийно-спасителен отряд (УАСО) призовават да бъдем съпричастни с най-уязвимата част от нашето общество и да им помогнем.

Изготвили са списъци с най-важните телефони, на които всеки гражданин може да звъни в случай на нужда. Това са денонощни линии на Министерство на здравеопазването, регионални здравни инспекции по места, доброволци за разнасяне на храна и лекарства, психолози и т.н.

-Някои хора не прекарват много време в интернет и за тях би било предизвикателство да намерят даден телефонен номер, а може и дори да не знаят за съществуването на дадена услуга – посочват инициаторите. И се обръщат към всички със следната молба:

-Принтирайте направения от нас списък за вашия регион и го залепете на видно място във входа си, където всеки ще може да го види. Смятаме, че е важно хората да са запознати с помощта, която е организирана за тях и от която могат да се възползват при нужда, както и да имат лесен достъп до нея.

На този линк ще можете да свалите списъка за Пазарджик с телефони в удачен за принтиране размер:
https://drive.google.com/file/d/1JzhfBGVnBSzxAqJ3L-KXsHW6GpvuUwzJ/view?fbclid=IwAR0TkxjqU9f93q6q8SXzLNcaw5sR9eRq-1iHcA2mQm42t0vTpkNjNxUOaqw

-Разбира се, не всеки има притер вкъщи. Ще се радваме, ако нямате друга възможност, да препишете номерата на един лист. Най-важното в случая е да сме полезни на тези, които имат нужда, допълват от УАСО.

(Зн)