Вторник, 31 Март 2020

Времето

giweather joomla module

Всеки момент започва заседанието на Общинския кризисен щаб в Пещера, ето какво ще попита кметът Йордан Младенов

Вторник, 24 Март 2020 08:23
Снощи кметът на Пещера Йордан Младенов се обърна към своите съграждани и медиите със следния текст:

 

Уважаеми съграждани,

Повод да се обърна към вас със следващото изявление е излязлата новина в регионалните и национални медии към 17.39 ч., че в Пещера има два нови случая на потвърдени резултати за COVID 19.

Искам отговорно да заявя, че след официалното изявление за обстановката в града дадено в ранните часове на днешния ден от д-р Стоил Апостолов- управител на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“, до излизане в медиите не съм получавал информация за новорегистрирани случаи на заболели от Пещера. Оказва се, че кметът на Общината научава тази новина от медиите, а не от ресорните органи в лицето на РЗИ- Пазарджик. Искам да попитам кой е информирал медиите и защо това е направено преди данните да бъдат сведени първо до председателя на Оперативния щаб в мое лице!?

Имам въпроси към Областния кризисен щаб и РЗИ- Пазарджик, които ще обсъдим на заседание на Общинския кризисен щаб утре в 08.30 часа, след което ще бъдат официално изпратени до посочените институции.

 

1. Кога са взети и изпратени ли са пробите до Референтната лаборатория за трите потвърдени случая ?

2. Стигна ли се до отговор на въпроса : Ясно ли е кой е пациент „О“ от когото е разпространена заразата? Има ли издадени предписания от РЗИ- Пазарджик за поставяне под карантина на близките на потвърдените случаи, тъй като към момента в Община Пещера не е постъпила информация за поставени под карантина близки на потвърдените случаи ?

3. Установени ли са всички близки контактни на потвърдените случаи на COVID 19?

4. Взети ли са и кога проби от всички медицински лица, които са били в близък контакт с пациентите с потвърдени положителни проби?

 

Уважаеми съграждани,

Искам да ви съобщя най-отговорно, че аз и целият ми екип, както и колегите от Общински кризисен щаб ще търсим отговори на поставените сега въпроси. Отговорите ще научите и вие. Защото в създалата се обстановка желаем истината за нещата около коварния вирус да бъдат сведени с цялата си точност до знанието на цялата общност. Единствено при пълна прозрачност на ситуацията можем да работим пълноценно и адекватно за да се справим с предизвикателството пред което сме изправени.

 

Йордан Младенов,

Кмет на Община Пещера