Вторник, 31 Март 2020

Времето

giweather joomla module

Шивачки шият безплатно маски за болницата, други даряват плат

Вторник, 24 Март 2020 10:49

ВЕЛИНГРАД. Шивачки от региона безвъзмездно ушиха маски за персонала на общинската болницата, похвалиха ги от МБАЛ „Велинград”. Още миналата седмица от здравното заведение, което обслужва населението на общините Велинград, Ракитово и Сърница, се обърнаха с призив към всички фирми и организации, които имат възможност да дарят маски за многократна употреба с филтър FFP3 и FFP2, защитни облекла за многократна употреба, очила и дезинфектанти, както и консумативи за еднократна употреба (шапки, калцуни, манти, ръкавици и маски) за нуждите на персонала на лечебното заведение. Молба за помощ бе отправена и към шивашките ателиета и фирми за безплатно ушиване на предпазни маски. Резултатът бързо е налице. Само няколко дни по-късно от МБАЛ „Велинград” излязоха с добра новина:

“Първите 200 маски вече са ушити! Нашите благодарности и Вашите аплодисменти са за Реджеп и Албена Тупеви, Румяна Юрукова, Денка Мицикулева, Вера Семерджиева и ЕТ "Емилия Кренчева" - Пазарджик (от пазарджишкото ателие направиха дарение на плат ранфорс). Има и още отзовали се на нашия апел - хора с добри сърца, чиито имена предстои да оповестим, за да се знае, че ДОБРОТО е живо и надежда винаги има”.

Желаещите да помогнат могат да се обадят на тел. 0887 49 02 34. $В условия на пандемия, с цел максимално ограничаване на възможностите за разпространяване на COVID-19, нашите лекари, медицински сестри, акушерки, лаборанти и санитари се нуждаят от Вашата подкрепа!”, апелират от МБАЛ „Велинград”. И благодарят от сърце на всички съпричастни.

(Зн)