Вторник, 31 Март 2020

Времето

giweather joomla module

Четиримата, заразени с COVID-19, също са от Пещера - 924 са под карантина в областта, трима я нарушиха и отиват на съд

Вторник, 24 Март 2020 19:15

Четиримата заразени с COVID-19 днес, за които началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че са от Пазарджик, но те са от Пещера. Това съобщиха на брифинг на Областния кризисен щаб. Те са имали контакт с първата заразена – жената на 72 години - съпругът й, две медицински сестри и една санитарка. Днешните установени пациенти се чувстват добре и в момента са в Пещера.

Очакват се резултатите на още четири проби на пещерци, изпратени днес. Те са били в контакт с другите двама заболели – на лекар, медсестра и лаборантка. Пред МБАЛ „Проф. Димитър Ранев” е поставен патрул, който да обезпечава карантината на вътрешното отделение.

Към момента общо 924 души са под карантина в Пазарджишка област. Има образувани три досъдебни производства за нарушаване на мерките на извънредното положение. Има и три преписки.

Проверките, извършени от ОДБХ, са 247. Направени са три акта и три предписания. Унищожени са месни продукти, сланина и мас.

Така всички регистрирани носители на коронавирус от Пазарджишка област стават общо 7.

Вече писахме, че от сутринта до днес още 16 са новите случаи на заразени с опасния грипен вирус и така общият им брой вече е 218 за цялата страна. Останалите нови положителни проби са установени при пациенти, както следва: в София – 7; в Стара Загора – 2; в Плевен – 1, в Добрич – 1 и във Варна – 1.

(Зн)