Вторник, 31 Март 2020

Времето

giweather joomla module

Съпруг, 2 медицински сестри и една санитарка са новите случаи на коронавирус

Вторник, 24 Март 2020 19:49

РЗИ Пазарджик уведомява, че са потвърдени от лабораторията в гр. Стара Загора четири положителни резултата за коронавирус, на две медицински сестри и една санитарка от „Вътрешно отделение“ на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – Пещера. Медицинските лица към настоящия момент се намират в отделението, което продължава да бъде под карантина.

Четвъртият положителен резултат е на съпруга на първата жена с положителен резултат за COVID-19, който също е под домашна карантина, уточняват още от здравната инспекция.

- Държа да ви информирам, че всички са в добро общо състояние – допълва кметът на Пещера Йордан Младенов, който тази вечер присъства на заседанието на Областния кризисен щаб в Пазарджик. - При някои от тях се констатират съвсем леки здравословни отклонения от нормалните показатели. Силно се надявам болестното състояние, в което се намират нашите съграждани, да отшуми скоро, без да предизвиква усложнения. Пожелавам на заболелите много кураж в борбата с тази болест.

На медиците от пещерското здравно заведение изпращам своите благодарности за готовността да помагат в трудната ситуация. Сигурен съм, че ще преминем този труден път заедно. Сигурен съм, че ще излезем от ситуацията още по- силни и еднинни.

(Зн)