Сряда, 08 Април 2020

Времето

giweather joomla module

Бивш депутат и общински лидер напусна ГЕРБ

Петък, 21 Март 2014 02:00
ВЕЛИНГРАД. С декларация Ангел Даскалов обяви решението си да напусне партия ГЕРБ. В нея депутатът от 41-о Народно събрание обяснява, че е бил разочарован от случилото се на последната национална конференция на партията и последните събития, свързани с местната структура.
„Последните месеци бяха изключително динамични за ГЕРБ и в частност за структурата във Велинград. През времето, в което бях депутат в 41-то Народно събрание, а и след това, по една или друга причина свързваха името ми с две конкретни фирми, които печелеха масово търговете за дървен материал на територията на горските стопанства във Велинград и Ракитово. Сега е моментът, в който аз публично се разграничавам от действията на тези фирми, чиито повелители в сянка имат желанието да „дърпат конците” в целия град.
Това и личното ми разочарование от преминалата национална конференция на партия ГЕРБ ме провокира да напусна структурата” - написал е бившият вече гербаджия. В изявлението си той  не посочва имената на фирмите, наричани от него "дървена мафия", но категорично заявява, че няма конфликт между него и настоящия временен председател на структурата Пламен Мавров. Той бе назначен лично от Бойко Борисов след като гербаджии от курорта заплашиха да напуснат организацията. Те не приемаха първоначално избрания да замени Даскалов, Димитър Гечев.
За момента структурата на ГЕРБ в курорта запазва мълчание и не коментира решението на своя доскорошен съпартиец.
Дима КУЛЕВА