Сряда, 08 Април 2020

Времето

giweather joomla module

Селата - по-чисти

Петък, 21 Март 2014 02:00
Приятно изненадани от чистота в Юнаците бяха екопатрулите от общинското бюджетно мероприятие "Паркинги и охрана". При проверката в сряда те обиколиха улиците и установиха само едно по-сериозно  нарушение - пред дома на един от жителите на Юнаците, струпал селскостопански машини на тротоара. На нарушителя ще бъде съставен акт, поясни кметът Стоян Кузев.
До вчера са проверени 22 села от общината, а до края на март трябва да бъдат обходени и останалите 9. Досега екопатрулите са наложили 11 акта. Един от нарушителите от Алеко Константиново, освен че е отнесъл глоба, е преспал три дни в ареста, заради агресивното си поведение. Санкциите са от 50 до 150 лева за физически лица и от 150 до 300 за фирми.
Иначе констатациите на проверяващите са, че селата вече са далеч по-чисти в сравнение с предишни години. Това се дължи не само на контрола, но и на старанието от страна на жителите на общината.
Проверяващите следят за нарушения по наредбите на общината за наличието на органични, битови и отпадъци от животински произход. А също и за нерегламентирани сметища, както и сметопочистването. 
Проверките продължат по график до края на март. Предвидени са и повторни обиколки на екопатрулите.
Магдалена ГЕОРГИЕВА