Понеделник, 17 Февруари 2020

Времето

giweather joomla module

На патерици: 56 коня мериха сили в кушиите

Понеделник, 31 Март 2014 03:00
ВАРВАРА. 5 хиляди лева награден фонд бяха разпределени в събота между победителите в конските кушии. 11-та поред надпревара, която се очаква с нетърпение, защото е едно от най-зрелищните събития в селото, се проведе за първи път не на стадиона, а в местността Овчарниците. Намира се около 300 метра под главния път Септември - Велинград.
За да премерят сили в кушиите, във Варвара дойдоха собственици на коне от 30 града от цялата страна. Имаше участници от София, Плевен, Видин, Долна баня, Ихтиман, Самоков, Панагюрище, Копривщица, Разлог, Етрополе, Ловеч, Пещера, Стрелча и др.
В състезанието се включиха 56 коня. Най-атрактивната, както винаги, бе  надпреварата с тежковозите, които бяха разделени в четири категории. При до 550 кг победител стана кон Пламен, собственост на Зарко и Васко Пееви от София. В категория до 700 кг първото място взе конят Виктор на Ахмед Близнака от Драгиново. Конят Паскал на Сунай Караасан от Пещера заслужи приза в категория до 850 кг. При над 850 кг първи стана конят Ринго на Асен Манолов от София.
Наградите на победителите бяха връчени от кметовете на община Септември - Петър Бошев, и на Варвара - Георги Пенев, който е и организатор на състезанието.
Магдалена ГЕОРГИЕВА