Сряда, 08 Април 2020

Времето

giweather joomla module

Наши ученици първи в състезание по строителство

Вторник, 01 Април 2014 03:00
ПЕРНИК. Единайстокласниците Никола Ланджев и Десислав Трампов от пазарджишката Професионална гимназия по строителство и архитектура грабнаха първо място по специалността „Сухо строителство” в регионалното състезание „Най-добър млад строител”, което се проведе на 28 и 29 март. Журито с председател Бойко Пенев от спонсорите на надпреварата, отличи  с втора награда единайстокласника Мирослав Шиников, който защити професията „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи”. Същото отличие получи и Енвер Яшар (11 клас), който се състезаваше по специалността „Облицовки и настилки”.
По „Зидария”, която се изучава извън учебните планове от бъдещи строителни техници, умения показаха Мартин Йорданов и Васил Димитров от дванайсти клас. Момчетата заеха третото място в надпреварата.
Отборно нашата строителна гимназия зае престижното второ място, доволна е директорката инж. Петя Иванова. Първото е за учениците от Перник.
В състезанието участваха 36 ученици от 6 строителни училища - по едно от София, Благоевград, Перник и Пазарджик и две от Пловдив. Класиралите се на първо и второ място състезатели ще участват в националната надпревара „Най-добър млад строител” от 24 до 26 април в Пловдив.
Пенка МИХАЙЛОВА