Четвъртък, 23 Януари 2020





Времето

giweather joomla module















“Реал Мадрид” удари глиган, “Барселона” гледа с благородна завист

Понеделник, 02 Декември 2013 18:30

ДРАГИНОВО. С отстреляно прасе за сезона се похвалиха ловци от ловната дружинка в селото. Това е една от трите ловни групи в дружинката и носи името “Реал Мадрид” (останалите две са “Аутсайдерите” и “Барселона”.
Добрата слука от отминалия ловен излет споходи Юлиан Хаджиев от селото. Лова наблюдава отблизо най-известният специализиран български ловен портал ГЛИГАН БГ, а поканата към него за участие в излета е била отправена от председателя на дружинката Стефан Гуджов.
“За разлика от миналите ловни сезони, този сезон дивите прасета са по-малко в района на Велинград и е истинско щастие да откриеш глиган и още по-голямо щастие да го отстреляш. Все още поради благоприятното и топло време, дивечът е по високите места на планината, където все още намира храна и си кротува необезпокояван от хората”, споделили ловците от велинградското село.
До края на ловния сезон остават около десет излета и надеждата на ловците е да се образува снежна покривка, която ще принуди прасетата да влязат в ловните им райони. Поредната слука ловците от местната ловна група са описали с думите “Да отстреляш такъв глиган във време, когато дивечът е оскъден, е все едно да станеш милионер по време на криза”.
Точният стрелец Юлиан Хаджиев пък се похвалил, че това е второто повалено от него прасе за този сезон. Освен колегите, той е похвалил и своето ловно куче - неизменна част от състава на ловната дружинка.

Димитрина КЪСЕВА