Сряда, 08 Април 2020

Времето

giweather joomla module

Братаница и Юнаците на "Топчето пукна"

Вторник, 29 Април 2014 03:00
КЛИСУРА. Певческите състави към читалищата в Братаница и Юнаците представиха Пазарджишка област в Дните на патриотичната песен "Топчето пукна". За 14-и пореден път героичният град бе огласен от песните на 52 самодейни състава с над 750 участници. Всички те пяха на сцената на народно читалище "20 Април 1876 г." най-българските, най-възрожденските и най-патриотични песни на България.
Групата за изворен фолклор от Юнаците специално разучи местната песен "Синът на Юнаците", която беше посрещната радушно от публиката. Много аплодисменти заслужиха и певиците от "Тракийско цвете" от Братаница.
"Фактът, че посрещаме толкова участници е доказателство, че
в тежките времена, в които живеем, българинът има потребност от родолюбиви прояви, подчертава Лалка Кантимирова, секретарка на читалище "20 Април 1876 г."
Участниците от Пазарджишко са доволни от посрещането, организацията и емоционалната публика. Певческите изяви нямат конкурсен характер, но всички излезли на сцена получиха грамота и плакет, които винаги ще им напомнят за гостуването на този празник в града на Боримечката.
Магдалена ГЕОРГИЕВА