Неделя, 26 Януари 2020

Времето

giweather joomla module12 хиляди лева делят Веселина Георгиева от петте операции

Вторник, 03 Декември 2013 18:33

От средства за лечение се нуждае и 4-годишното й братче, на което предстои сърдечна операция

И Мариян Кюрпанов заявил готовност да й съдейства

СЕПТЕМВРИ. 12 хиляди лева делят 20-годишната Веселина Георгиева от петте животоспасяващи операции, които трябва да й бъдат направени в най-скоро време. Стойността им е 44 хиляди лева, а в момента в дарителската сметка на момичето има близо 32 хиляди лева.
Нерадостната съдба на Веселина е позната на читателите на "Знаме". Още от бебе тя страда от ретинобластом (рак на окото). С огромните усилия на майка й Биляна, последвалите 14 операции, няколко лъче и химиотерапии и побеждава рака. Сега обаче спешно се нуждае от поставянето на протеза, която ще попречи на деформирането на черепа.
В противен случай последиците ще бъдат фатални.
Последният преглед при светилото в пластичната хирургия д-р Кръстинова, която ще дойде от Париж, за да направи петте операции, показал, че деформацията вече е започнала и време за отлагане няма.
"Най-късно през март трябва да се направи първата операция, разказа Веси. А следващите да са скоро след това".
Преди два месеца на организирания в нейна подкрепа благотворителен концерт се събраха 11 хиляди лева, а в дарителската й сметка тогава имаше общо 22 хиляди лева.
За жалост, дни преди това Веси загуби своята най-голяма опора - майка й Биляна почина едва на 38 години от инфаркт.
Твърдо решена да помогне на приятелката си да се справи с изпитанието е Мария Мезова. Младата жена се е заела да организира поредния благотворителен концерт, а в търсенето на подкрепа е писала до кого ли не.
"Изненадващо за мен получих отговор от Мариян Кюрпанов,
поясни Мария Мезова. Прояви загриженост, предложи помощта си. Негова е заслугата да има репортаж за Веси в предаването на Гала "На кафе". Заяви готовност да съдейства, самият той също ще присъства. На своята страница във фейсбук
Мариян Кюрпанов призовава приятелите си да помогнат на Веси - публикува DMS номера, банковата й сметка
Благодарение на него кампанията в нейна подкрепа получи нов тласък".
"Благодаря на всички, които ми подадоха ръка, казва Веселина Георгиева. С Мариян Кюрпанов не сме се виждали лично, но се чуваме по телефона, окуражава ме, че скоро нужната сума ще бъде събрана и операциите ще са факт. От лечение обаче се нуждае и 4-годишното ми братче - предстои му сърдечна операция, освен това той има и астма".
На Веси можете да помогнете й чрез дарителски sms с текст "DMS VESI"  на 17 777 за всички мобилни оператори в България. Цената, на който е едва 1.20 лв.

Банкова сметка за дарения:
Банка ДСК:
BG89STSA93000019971661 - Веселина Георгиева

Бисерка ТРАЙКОВА